İşyeri hemşireliği (Diğer Sağlık Personeli)
0,00₺
Eğitimi Satın AlEğitim Detayları
Yasal yönetmeliğe göre iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin planlanması, değerlendirilmesi, izlenmesi ve yönlendirilmesinde işyeri hekimi ile birlikte çalışan, veri toplamada ve gerekli kayıtları düzenlemede hekime yardım eden sağlık çalışanlarına işyeri hemşiresi ya da diğer adı ile diğer sağlık personeli adı verilir. Bu kapsamda işyeri hemşiresi, diğer sağlık personeli olabilecek meslekler sağlık memuru, çevre sağlığı teknisyeni, acil tıp teknisyeni olarak sıralanabilir.
·Diğer sağlık personeli eğitim programını Bakanlıkça yetkilendirilmiş Yöntem Akademi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Merkezinde tamamlayan ve eğitim sonunda Bakanlıkça yapılacak veya yaptırılacak diğer sağlık personeli sınavında başarılı olanlara Çalışma Bakanlığı tarafından Diğer Sağlık Personeli belgesi verilir.
· İş Yeri Hemşireliği, diğer sağlık personeli eğitimleri Yöntem Akademi’nin İSG Profesyonelleri A Sınıfı Uzman eğiticiler, İş Müfettişleri, İşyeri Hekimleri ve Akademisyenlerden, oluşan kadrosu tarafından verilmektedir.
· Diğer Sağlık Personeli Eğitimi süresi toplam 90 saatten oluşmaktadır. Bu sürenin 45 saati online olarak www.yontemakademi.com.tr adresi üzerinden uzaktan eğitim olarak izlenmekte, 45 saati ise kurumumuzda uzman eğiticilerimizin derslerinde yüz yüze tamamlanmaktadır. Gruplar hafta içi akşam, hafta sonu ve yoğun eğitim grupları şeklinde farklı katılıma uygun programlarla oluşmaktadır..
· İşyeri hemşireliği sertifikasına sahip olan sağlık personelleri iş sağlığı ve güvenliği alanında faaliyet gösteren İSGB ve OSGB’lerde görev alabilir.
Diğer sağlık personeli eğitim programını Bakanlıkça yetkilendirilmiş Yöntem Akademi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Merkezinde tamamlayan ve eğitim sonunda Bakanlıkça yapılacak veya yaptırılacak diğer sağlık personeli sınavında başarılı olanlara Çalışma Bakanlığı tarafından Diğer Sağlık Personeli belgesi verilir.
İş Yeri Hemşireliği, diğer sağlık personeli eğitimleri Yöntem Akademi’nin İSG Profesyonelleri A Sınıfı Uzman eğiticiler, İş Müfettişleri, İşyeri Hekimleri ve Akademisyenlerden, oluşan kadrosu tarafından verilmektedir.
Diğer Sağlık Personeli Eğitimi süresi toplam 90 saatten oluşmaktadır. Bu sürenin 45 saati online olarak www.yontemakademi.com adresi üzerinden uzaktan eğitim olarak izlenmekte, 45 saati ise kurumumuzda uzman eğiticilerimizin derslerinde yüz yüze tamamlanmaktadır. Gruplar hafta içi akşam, hafta sonu ve yoğun eğitim grupları şeklinde farklı katılıma uygun programlarla oluşturulacaktır.
Diğer Sağlık Personeli ne zaman çalışmaya başlayacak?
İşyeri Hekimi çalıştırmak zorunda olan işletmelere ayrıca Diğer Sağlık Personeli de çalıştırmak mecburiyeti de getiriliyor. 01.01.2015 tarihinden sonra işyerleri ile sözleşme yapan Diğer Sağlık Personeli ise belge sahibi olmak zorunda.
İşyeri hemşireliği sertifikasına sahip olan sağlık personelleri iş sağlığı ve güvenliği alanında faaliyet gösteren İSGB ve OSGB’lerde görev alabilir.
Hangi işletmeler işyeri sağlık personeli çalıştırır?
6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği yasasıyla asker, polis, MİT haricindeki, tüm kamu kurumları ve çalışan sayısına bakılmaksızın tüm işyerleri işyeri hemşireliği hizmeti almak, işyeri hemşiresi çalıştırmak ve işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin gereklerini yerine getirmek zorundadır. 2014 yılının birinci ayından itibaren tehlikeli ve çok tehlikeli gruptaki işyerlerinin yükümlülüğü başlamıştır. 50 de az çalışanı olsa dahi, tehlikeli ve çok tehlikeli işyerleri işyeri hekimi ve işyeri hemşiresi çalıştırmak zorundadır.
Kamuda çalışan hemşireler, sağlık memurları, çevre sağlığı teknisyenleri, acil tıp teknisyenleri işyeri hemşireliği yapabilir mi?
Çalışma bakanlığı ve sağlık bakanlığı arasında varılan uzlaşmayla, kamuda çalışan sağlık personelinin ayda 30 saate kadar işyeri hemşireliği yapmasına imkân tanıyan bir yasa tasarısı hazırlanmıştır. Sağlık Bakanı'nın yaptığı açıklamaya göre tasarı, 1 Ekim 2013 te yeni yasama döneminin başlamasıyla ilk çıkarılacak yasalar içinde olacaktır. 2014 yılında Çalışma Bakanlığı onaylı işyeri sağlık personeli sertifikası olanlar iş yeri hemşireliğine bir adım önde başlayacaklardır.
İşyeri hemşiresi açığı var mı? Kaç işletmenin işyeri hemşiresi ihtiyacı var?
Türkiye’de 16 milyon kişi kayıtlı çalışmaktadır. Bunların çok azı işyeri hemşireliği hizmetinden yararlanmaktadır. 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği yasasıyla yaklaşık 1.000.000 işletme işyeri hemşireliği hizmeti satın almak zorundadır. Yaklaşık 30.000 işyeri hemşiresine ihtiyaç vardır.
İşyeri hemşireliği eğitimi ne kadar sürüyor?
Temel işyeri hemşireliği eğitiminin 45 saati bilgisayarla uzaktan eğitim şeklinde verilmektedir. Kullanıcı adı ve parolayla internet üzerinden eğitimi veren kurumun web sitesinden dersler izlenmektedir. Uzaktan eğitim tamamlandıktan sonra, 45 saatlik örgün eğitim başlamaktadır. Örgün eğitim, YÖNTEM AKADEMİ eğitim kurumunun dersliklerinde yapılmaktadır. Eğitimin sonunda çalışma bakanlığının ilan ettiği tarihlerdeki sınavlara katılmak ve 100 sorudan 60 ını yapmak gerekmektedir. 60 ve üzeri puan alanlara Çalışma Bakanlığı işyeri sağlık personeli sertifikası düzenlemektedir. Başarısız olanlar bir sonraki sınava katılmaktadır.
Örgün eğitim haftanın hangi gün ve saatlerinde veriliyor?
Hafta içi sabah ve akşam, hafta sonu sabah ve akşam olmak üzere haftanın farklı gün ve saatlerinde eğitim grupları oluşturulmuştur. Hafta içi ve hafta sonu ve karma (hafta içi ve sonu) 09:00-15:00 ve 17:00-21:00 saatleri arasında 4 farklı eğitim sınıfı oluşturulmaktadır.
İşyeri hemşireliği kursları ne zaman başlıyor?
Çalışma bakanlığı işyeri hemşireliği eğitimiyle ilgili yönetmeliği yayınlamıştır. Resmi Gazete Tarihi: 20.07.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28713 İşyeri hekimi ve diğer sağlık personelinin görev, yetki, sorumluluk ve eğitimleri hakkında yönetmelik
Taslak olarak yayınlanan Diğer Sağlık Personeli Yönetmeliği’nin kesinleşmesinin ardından kurumumuzda diğer sağlık personeli eğitimleri başlayacak.
Size uygun eğitim gruplarını görmek için Eğitim Takvimini incelemek için tıklayınız...